Chinees Specialiteiten restaurant

Van harte welkom in Chinees Restaurant “HAPPY CHINA”.
Onze specialiteiten-kaart leidt U langs de vier bekendste culinaire keukens van China.

Kantonese keuken

De Kantonese keuken in zuidelijk-China is het hedendaagse Mekka van de Chinese kookkunst. U kunt gaan genieten van o.a. DIM SUM, de zeer populaire kleine gevulde gestoomde of gebakken hapjes, wat letterlijk vertaald is naar  “het hart behagen”, of TSA SIU op speciale wijze geroosterd vlees, of de FOE DIM gevulde forel met oestersaus.

Peking keuken

De Peking keuken in noordelijk-China is de klassieke paleiskeuken. Gedurende de Ming-dynastie ( 1368-1644 ) werd de keizerlijk keuken bij geschaafd en gevormd tot wat nu nog steeds zeer geliefd is. De koks deden er alles aan om de keizerlijke wensen te bevredigen en dienden de meest bijzondere gerechten op. Een van de meest beroemde gerechten is de PEKING-EEND.

Shanghai keuken

De Shanghai keuken in oostelijk-China, sterk beïnvloed door het landschap met zijn vele riviertjes en meren, kent vele visgerechten. Zeebanketten met krab, forel, tong, kabeljauw, garnalen, oesters, en Sint Jacobschelpen. Op onze kaart vindt u ook de bekende MANCHU LOBSTER een hele verse kreeft van ca. 850 gram bereid met tausie saus en is een specialiteit van onze chef.

Szechuan keuken

De Szechuan keuken in westelijk-China is sterk tot fijn gekruid en men maakt veel gebruik van chilipeper en Szehuan-peper. Deze keuken is in heel China zo populair geworden dat een aantal specifieke gerechten, zoals de MAPO TAUFOE wat geserveerd wordt in een aarden stoofpotje en de KONG BAO gerechten wat inmiddels op de menu’s van tal beroemde restaurants prijken.

Specialiteiten

Tevens serveren wij enkele specialiteiten op een hete TIE PAN plaat. TIE PAN-gerechten worden eerst in de wok gesauteerd en dan vervolgens op een gietijzerenplaat met kruiden en sauzen aan tafel gebracht.
THE SECRET OF SPICY OX en de SIZZELING CHICKEN zijn Happy China toppers.

Op uw verzoek stellen wij ook speciale menu’s samen gebaseerd op uw culinaire wensen. Vraag U maar!